Petter uteligger på gata i Oslo

Inkludering: "Petter Uteligger"

Asker bibliotek har valgt å ha temaet «inkludering» som en rød tråd høsten 2018, blant annet fordi Barnas Verdensdager som er 20. oktober i Asker kulturhus, samarbeider med Kirkens Bymisjon, og har temaet «Velkommen inn».
Denne kvelden blir det foredrag med Petter Nyquist; bedre kjent som Petter Uteligger har denne mannen lært oss å kjenne gatemiljøet i Oslo på en ny måte. Han sprer varme og jobber for å gjøre andre menneskers hverdag bedre. Det blir også anledning til å komme med spørsmål fra salen.

Undertittel

Kom og hør foredrag av Petter Nyquist, bedre kjent fra tv-dokumentaren «Petter Uteligger»I november 2014 forlot Petter Nyquist familien for å leve 52 dager på gata i Oslo blant hjemløse og rusavhengige gjennom hele julehøytiden. Uten penger, kun iført det han hadde på seg og med et videokamera, dokumenterte Petter livet på gata – et Oslo ukjent for de aller fleste av oss.

Petter Uteligger – 52 dager på gata

Hvordan føles det å bli stigmatisert og ekskludert fra samfunnet, og hva skjer når elementære behov som omsorg, trygghet og kjærlighet forsvinner? Hvordan klarer hjemløse og rusavhengige å finne lyspunkter i en hverdag ofte fylt med motgang? Finnes det varme og medmenneskelighet på gata og hvordan kan vi som utenforstående vise at vi bryr oss litt mer om de som er rundt oss i hverdagen?

Gjennom sitt timeslange foredrag tar Petter Nyquist oss med til en side av Oslo svært få av oss kjenner til, og vi blir kjent med unike mennesker og deres historier på både godt og vondt. 25% av honoraret til Petter går uavkortet til “Stiftelsen Petter Uteligger”. Stiftelsen skal være med på å skape lyspunkter i hverdagen for folk på gata.

Sted: Asker bibliotek

  • Torsdag 18. oktober Kl. 18.00
Topp
Translate »