Unike kjærlighetshistorier og varme tidsbilder fra kalde strøk

God bok: Polar kjærlighet

Unike kjærlighetshistorier og varme tidsbilder fra kalde strøk

Undertittel

Sigri Sandberg og Anders Bache forteller fra sin bok «Polar kjærlighet». Boken inneholder ni sanne fortellinger fra norsk og internasjonal polarhistorie, blant annet hemmelige, tidligere upubliserte, brev til polarkjempen Roald Amundsen, Fridtjof Nansens lidenskapelige ord til sin Eva – og avskjedsbrevet som polarhelten Robert Falcon Scott skrev til sin kone før han døde i Antarktis. Men også en hasardiøs ferd i luftballong, hverdagskjærlighet i ei fangsthytte, om utroskap, flukt, krangel om postkortpiker, om kjærlighetsbrev som aldri kom fram – og kanskje et drap.

Sigri Sandberg er journalist og forfatter. Hun har 20 års erfaring fra norsk presse, og har i tillegg skrevet åtte egne bøker og fire i samarbeid med polfarer Cecilie Skog. Sigri er vokst opp ved hav og fjell, har bodd åtte år på Svalbard – og liker aller best å være ute. Hun skriver om natur og friluftsliv i A-magasinet til Aftenposten og er fast spaltist for medlemsbladet til DNT, Fjell og Vidde.

Anders Bache har arbeidet med polarhistorie i over 10 år i både Norge og utlandet, blant annet ved Scott Polar Research Institute i Cambridge, England. Han er utdannet arkeolog med fokus på polare kulturminner og har de siste årene formidlet polarhistorie på store og små scener, i magasiner, i radio og tv

Sted: Asker bibliotek

  • Fredag 26. april Kl. 12.00
Topp
Translate »