THURE ERIK LUND OG PEDER KJØS

av Rannveig Kvanum | 06. februar 2018

Torsdag 15. februar kl 18.00
En samtale om romanen "Identitet" som kom ut i 2017.

Undertittel

banner nyheter

Thure Erik Lund (født 1959) debuterte i 1992 med «Tanger», som han fikk Tarjei Vesaas’ debutantpris for. Hans neste bok, «Leiegården» (1994), ble norsk vinner i den skandinaviske konkurransen om beste samtidsroman. Senere bøker har befestet Lunds posisjon som en av vår samtids mest nyskapende forfattere.

Om «Identitet»:  I Thure Erik Lunds roman smelter liv og skrift, litteratur og landbruk sammen i en eneste tekstmasse. For hvor utspekulert er skriften? Og er det egentlig så stor forskjell på småbrukertilværelse og skriving? Identitet, tja. Hva er det?

Hallandsåsingene er en slekt utenom det vanlige. De er brautende og feige. Hissige, æreløse og tenker bare på seg sjøl. Dessuten har de et vanskelig forhold til kvinnfolk.

Askerpsykologen Peder Kjøs – utdannet fra Universitetet i Oslo, har vært vært fagredaktør for Tidsskrift for norsk Psykologforening og vært spaltist for Klassekampen – han er også kjent for å ha ledet NRK-programmet «Jeg mot meg» som har fått mye oppmerksomhet.  Peder Kjøs skal snakke med Thure Erik Lund om romanen «Identitet»  denne kvelden.

Foto av Peder Kjøs: fotograf Ida K. Holth

Topp
Translate »