Litteraturtoget starter i Asker bibliotek!

av Rannveig Kvanum | 08. mai 2017

Onsdag 7. juni kl. 11.00
H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit legger for fjerde gang ut på reise med Litteraturtoget. Første stopp er Asker bibliotek.

Undertittel

banner nyheter

Onsdag 7. juni reiser Kronprinsesse Mette-Marit fra Asker til Kristiansand. Temaet for årets litterære togreise er derfor «Hjem».

Kronprinsessen kommer til Asker bibliotek kl 11.00, og tas i mot av ordfører Lene Conradi og fylkesmannen i Oslo og Akershus, Valgerd Svarstad Haugland. Sammen deltar de på Alfred Fidjestøls foredrag om Hulda og Arne Garborg og kretsen rundt dem.
Hulda og Arne Garborg skapte seg et hjem i Asker da nasjonsbyggingen var på det mest intense. «Labråten» ble et hjem både for mennesker og små familier – men det ble like mye et arnested for ideene, for norskdomskampen.

Alfred Fidjestøl er forfatter av boken Frå Asker til Eden. Historia om Askerkretsen 1897-1924, som handler om kretsen som bosatte seg i det som ble kjent som kunstnerdalen på Hvalstad. Kretsen ble en kulturpolitisk maktfaktor som samlet seg om landsmålet. Her møter du personer som Hulda og Arne Garborg, Marta og Rasmus Steinsvik, Karen og Ivar Mortensson, Tilla og Otto Valstad, Kristofer Uppdal, Rasmus Løland, Olav Nygård og Steinar Schjøtt.

I tillegg vil Kronprinsessen presentere årets litterære tema; «Hjem».

Arrangementet varer i ca 45 min. og er åpent for alle.

De som ikke har anledningen til å komme kan følge med live streaming av arrangementet på Asker bibliotekets Youtube-kanal.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Topp
Translate »