DE TRE STORE – FORFATTERSAMTALER

av Rannveig Kvanum | 07. november 2017

Torsdag 30. november kl. 19.00
Møt Herbjørg Wassmo, Cecilie Enger og Heidi Linde i samtale med Mona B Riise.

Undertittel

banner nyheter

De tre forfatterne snakker nært og personlig om bøkene sine. Ettertenksomt og vemodig, men også med humor. Om det å være del av en familie, om historiene som skaper oss og historiene vi skaper.

Herbjørg Wassmo er aktuell med en ny roman i høst.  Den som ser er på en og samme gang en frittstående roman om skyld, soning og tilgivelse, og en fortsettelse av den sterke historien om Dina Grønelv. Historien om den egenrådige kvinneskikkelsen Dina har siden utgivelsen av Dinas bok i 1989 fascinert flere generasjoner av lesere, og som i trilogien om Dina og hennes etterkommere folder handlingen seg ut i spennet mellom nordnorsk natur og københavnsk byliv.
Herbjørg Wassmo er født i 1942 i Vesterålen. Hun debuterte i 1976 med diktsamlingen Vingeslag, men har først og fremst markert seg som romanforfatter. Hennes bøker er oversatt til 26 språk, deriblant engelsk, tysk, fransk, spansk, italiensk, russisk, japansk, hebraisk. I 2007 ble Herbjørg Wassmo utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Cecilie Enger (f. 1963) debuterte i 1994 med romanen Nødvendigheten, og har siden utgitt en rekke kritikerroste romaner. Hun fikk sitt store gjennombrudd med romanen Mors gaver i 2013. For den mottok hun Bokhandlerprisen og ble nominert til Kritikerprisen. Cecilie Enger arbeider også som featurejournalist i Magasinet i Dagens Næringsliv og bor i Asker. I høst er hun aktuell med Pust for meg, en roman om tre generasjoner kvinner, om sårbarheten ved å være avhengig av sine nærmeste og om å miste kontrollen over sitt eget liv.

Heidi Linde kommer med romanen Talte dager. Det er en bok om godheten og ubarmhjertigheten i de relasjonene vi bygger livet på, og om hvordan små ting kan få uoverskuelige konsekvenser. Før man vet ordet av det, er det for sent å si unnskyld.
Heidi Linde er født i Asker i 1973. Hun har gått på forfatterstudiet i Bø og er utdannet manusforfatter fra den Norske Filmskolen på Lillehammer. Hun debuterte med barneboka Myggstikk i 1998, og i 2002 kom den første romanen Under bordet. Hun har også skrevet radiodramatikk, og gikk av med seieren i den nordiske hørespillkåringen i Helsinki i 2008 for hørespillet Schmokk.

Billetter kr 150,-

Kjøp billett

Topp
Translate »