The Butcher of Prague – 2011 – (DVD)

Erlend Eik

Et drama som er basert på de fryktelige begivenhetene som skjedde i den lille landsbyen Lidice i Tsjekkia under den andre verdenskrig

Undertittel

En særdeles sterk film. Et drama som er basert på de fryktelige begivenhetene som skjedde i den lille landsbyen Lidice i Tsjekkia under den andre verdenskrig da landet ble kontrollert av Nazi-Tyskland. I denne lille byen skjer en tragedie da Frantisek Sima (Karel Roden) i rus krangler med sin egen sønn og dreper ham. For dette får han lang fengselsstraff. Mens han sitter i fengsel blir SS sjefen Reinhard Heydrich (Detlef Bothe) tatt av dage i et attentat utført av to Tsjekkoslovakiske soldater som har blitt trent opp til å gjøre dette. Det får direkte og fatale konsekvenser for den lille byen Lidice hvor mere enn 300 mennesker blir massakrert, også mange barn. Siden han ikke hører noe fra resten av familien tror Sima at de ikke er i stand til å tilgi ham det han har gjort, men med tiden oppdager han virkeligheten bak deres taushet.

En film som gjør et ubeskrivelig inntrykk og som bør fortelle oss hva diktatoriske og ensrettede ideologier kan få oss til å gjøre.


Anbefalt av Erlend Eik | 11.12.2017


Topp
Translate »