Tårnet – 2018 – (DVD)

Sterk og innsiktsfull historie om en elleve år gammel palestinsk jente og hennes familie og naboer som bor i en flyktningleir i Libanon

Undertittel

Tradisjonen tro vil det også i år bli arrangert Filmuke på Asker bibliotek, hvor hele uke 43 er viet filmens verden med visninger, verksted og foredrag – et tilrettelagt tilbud for barnehager, grunn- og videregående skoler. Men vi prøver alltid å ha filmarrangement som er åpne for andre interesserte og onsdag 23. oktober kl. 17:30, som en del av Filmuke-arrangementet og i anledning av FN-dagen  (24.oktober), viser vi filmen «Tårnet». Visningen skal være åpen for alle, og etter filmvisningen vil regissøren Mats Grorud dele erfaringer fra arbeidet med filmen og oppholdet i Libanon, samt være tilgjengelig for spørsmål fra publikum.

Animasjonsfilmen «Tårnet» (aldersgrense: 9 år) er en veldig sterk og innsiktsfull historie om Wardi, en elleve år gammel palestinsk jente, og hennes familie og naboer som bor i en flyktningleir i Libanon. Deres aller største ønske er å ha et normalt liv og å reise tilbake til sitt gamle hjemland, Palestina. Men det er mye som skal til for at det skjer, for FN-resolusjoner og  menneskerettighetserklæringer ser ikke ut til å ha like stor betydning i den virkelige verden som de fleste av oss ønsker å tro, og gjelder ikke for alle.

Filmen er basert på sanne historier fortalt av virkelige mennesker som den unge norske filmskaperen Mats Grorud møtte da han bodde i en flyktningleir i Beirut i Libanon.

Får du ikke tid til filmvisning førstkommende onsdag så kan du reservere filmen «Tårnet» allerede nå (hvis man ikke ønsker å kjøpe den selv), for den ser ut til å komme på DVD 28. oktober.

 


Anbefalt av Azer Pehilj | 20.10.2019


Topp
Translate »