Mozart

Ray Chen

Mozarts fiolinkonserter og sonate fremført av en av de mest talentfulle musikere i dag, vinneren av Yehudi Menuhin (2008) og Queen Elisabeth prisen (2009), Ray Chen.

Ray Chen (1989) er en ung taiwansk- australsk fiolinist som fullførte alle ti Suzuki metode – nivåer før han ble ti år gammel og som allerede som 15-åring kom inn på Curtis Institute of  Music. Den unge mannen i Armani-klær har konserter og fans over hele verden, inkludert Skandinavia. Chen er ikke bare godt likt av publikum, men også musikkritikere – slik beskriver en av Kuriers musikkjournalister Chens teknikk etter hans konsert i Musikverein i Wien: “Sibelius dreamed of a career as a violin virtuoso. Ray Chen is fulfilling this dream with a brilliant debut in the Golden Hall [of Musikverein]. Rock-solid technique and lush sound.”
Albumet med Mozarts fiolinkonserter og sonate (med Christoph Eschenbach som dirigent og Schleswig – Holstein music festival orchestra) er utgitt av Sony Classical, som Chen har vært en del av siden 2010.

Anbefalt av Azer Pehilj | 01.02.2014