Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født (2018)

Mona Høvring

To søstre, skal dele rom på et høyfjellshotell, etter at den ene har vært innlagt på psykiatrisk sykehus. De to har glidd fra hverandre de siste årene, men må nå tåle hverandres nærvær. Hvordan skal det gå?

Undertittel

Noen bøker nærmest roper på deg, bare ut fra tittelen, som denne: «Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født». Hva betyr den? Er det et slags svar på alt som ikke kan besvares?

Idet romanen åpner, er søstrene på vei til et hotell langt oppe i fjellsiden: «Det så ut som en gyllen krystallfugl med formidable vinger spent ut i det stupbratte henget.»

De to skal oppholde seg noen uker på høyfjellshotellet, fordi den ene søsteren, Martha, er utskrevet fra sykehus og skal være der for å friskne til. Den andre søsteren, Ella, er med som ledsager og støtte. I barndommen var de tett knyttet til hverandre, men nå er avstanden mellom dem stor.

Under oppholdet i fjellet skal det skje en rekke overraskelser, erotikk, begjær og sjalusi, som ikke akkurat gir Martha fred: «Hun ligna ikke lenger en engel, hun ligna ei av Draculas fortapte bruder, det lå liksom en aura av sult omkring henne».

Det er duket for et virvar av følelser – i et rikt språk! Anbefales 🙂

 

 


Anbefalt av Elisabeth Gran | 26.11.2018


Topp
Translate »