Fordelene ved å være veggpryd (2013)

Stephen Chbosky

Denne boken handler om femten år gamle Charlie, som skal begynne på high school. Han er veldig nervøs og bestemmer seg derfor for å begynne å skrive brev om alt som skjer med han og alle tankene hans om hva som skjer.

Undertittel

Man vet ikke hvem denne fremmede er, men man vet at Charlie aldri egentlig har møtt denne personen. Dessuten har ikke Charlie skrevet en avsenderadresse på brevene sine, så man vet at han ikke kommer til å få noen svar fra denne fremmede. I brevene skriver Charlie om masse ting som skjer med ham det første året på high school. Han skriver om mobbing, sitt første kyss, sin første date, festing, alkohol, narkotika og masse annet. Men mot slutten av skoleåret blir en alvorlig hemmelighet Charlie har prøvd å undertrykke hele livet brakt til overflaten. Charlie går gjennom et mentalt sammenbrudd, og ender opp på sykehuset.

Denne boken tror jeg virkelig er en av favorittbøkene mine. Jeg elsker måten forfatteren har skildret Charlie. Han har vist at det går veldig godt an å både være litt naiv og barnslig, men også moden på en gang. Fordelene ved å være veggpryd er virkelig en kjempebra bok, og jeg vil anbefale den på det sterkeste. For noen ungdommer som ikke har lest så mye før vil nok denne være litt tung å lese, men alle andre over tretten vil jeg virkelig anbefale denne boken.

Skrevet av en skoleelev fra Asker


Anbefalt av Helene Nyen | 17.07.2017


Topp
Translate »