Escape from Sobibor – 1987 – (DVD)

TV-filmatisering av det eneste vellykkede opprøret i en nazi dødsleir i andre verdenskrig - sterk film om noe av det mørkeste som har hendt i europeisk historie

Undertittel

Dette er basert på en sann historie om noe av det mørkeste som har hendt i europeisk historie. Dødsleirene i Sobibor, en historie som nazistene klarte å gjemme for den øvrige verden i over 40 år har endelig kommet frem i lyset mye takket være denne filmen som i stor grad baserer seg på boken til Richard Rashke om den mest suksessfulle flukten fra en tysk konsentrasjonsleir under den andre verdenskrig.

Filmen får frem hvordan håpløsheten i leirene bringer frem mot og styrke til å planlegge historiens største flukt fra en av tyskernes verste dødsleire under andre verdenskrig. Her handler det om å overleve de verste pinsler og ta sjanser, utvise heltemot og hevne det grusomme som kjære familiemedlemmer har blitt utsatt for. Filmen tar for seg jødisk historie og deres kamp for frihet og overlevelse.

Det er mange gode skuespillerprestasjoner i filmen og den mottok to Golden Globe priser for beste birolle (Rutger Hauer) og for beste miniserie.

Sterk film, anbefales.


Anbefalt av Erlend Eik | 21.03.2020


Topp
Translate »