Enkle, atonale stykker for barn (2016)

Dag Johan Haugerud

En forunderlig bok! Jeg hang nok ikke med i alle svingene, men er dypt fascinert over hvordan forfatteren dro meg inn i fortellingen.

Undertittel

Utgangspunktet for boken er at det skal skrives en biografi om den avdøde (fiktive) forfatteren Eivind Ness. Eivind Ness skal særlig ha vært kjent for barneboken «Tom og kaninen».  En yngre forfatter, som er spesielt opptatt av denne barneboken, er først inne i bildet som aktuell biograf. Så entrer en journalist og blogger fortellingen. Hun vil heller vinkle biografien mot livet den berømte forfatteren og hans enke hadde sammen. Med dette som utgangspunkt oppstår to ulike dialoger mellom enken og de to aktuelle forfatterne av biografien, over hva livet hennes med ektemannen har vært.

Boken er i 3 deler. Særlig første del er krevende, for der skifter perspektivet så raskt fra person til person. I annen del, som er den lengste, er også det samme perspektivskiftet brukt, men vi  kommer mye nærmere inn på personene og det blir enklere å henge med.

Romanen er forskjellig fra alt jeg har lest før – men jeg gjenkjenner likevel noe av Haugeruds dybde i personskildringene, som jeg ble så betatt av i «Hva jeg betyr»

«Enkle, atonale stykker for barn» vant P2-lytternes romanpris i 2016


Anbefalt av Elisabeth Gran | 15.05.2017


Topp
Translate »