Eleanor og Park (2014)

Rainbow Rowell

"Alle 16-åringer er litt som Romeo og Juliet..."

«To uvanlige mennesker. En stor kjærlighet», står det på coveret til denne boka. Jeg vil si at det er en uvanlig kjærlighetshistorie også. Dette er en sterk historie om to unge mennesker som opplever den store kjærligheten til hverandre, men som samtidig vet at denne kjærligheten sannsynligvis ikke vil vare. Eleanor og Park er begge 16 år. Eleanor lever et kaotisk liv med en brutal stefar, dårlig økonomi, mobbing på skolen og få venner. Park kommer fra en helt annen bakgrunn. Han er pen, populær og har en stabil familie rundt seg. Sakte med sikkert utvikler disse to et skjørt forhold, selv om de har de fleste odds mot seg.

Noen bøker er så gode at en kvier seg for å skrive om dem i frykt for å gjøre dem urett. Dette er ei slik bok. Boka sitter i magen fremdeles, lenge etter at jeg har lest siste sida.
Boka har vunnet flere priser.Passer fra 13 år.

Anbefalt av Anne Kristi Jønland | 05.08.2014