Det fine som flyter forbi (2012)

Ida Løkås

Hvilke muligheter har en 14-årig gutt som vokser opp på feil side av elva til å komme seg opp og ut - så livet ikke bare flyter forbi? Ida Løkås forteller historien om Jamie som vokser opp i en fattig bydel i London. På den ene siden av elva er det flotte hus og dyre restauranter, på den andre siden er det trygdeboliger.

Undertittel

Her, i Little Venice, bor Jamie. Jamies mor har to jobber for at de skal klare seg. Hun er glad i Jamie, men faller for de gale mennene. Faren vet han ikke av.

Fortellingen følger Jamie noen sommeruker. Han kjeder seg og henger derfor ute med en småkriminell venn, en antatt pedofil nabo og med 18-årige, vakre Ariel som han begjærer! Som voksen (og mor!) tenker jeg at ingen barn skulle vokse opp sånn… Så skjer det ting og Jamie må ta noen valg, har han forutsetninger for å velge rett?

Hvorfor anbefaler jeg boken? Jeg levde meg raskt inn i denne tenåringsguttens verden, hans hverdag og de dilemmaene han etterhvert kom opp i. Jeg ønsket at han ville gjøre de riktige valgene.

Merk deg debutanten Ida Løkås!


Anbefalt av Elisabeth Gran | 14.10.2012


Topp
Translate »