Blodtåke (2013)

Thomas Enger

Blodtåke er den tilstanden jakthunder befinner seg i når de lukter blod, og i denne boken er det journalistene som får rollen som jakthunder.

Undertittel

Thomas Enger er selv journalist, og viser stor innsikt i hvordan pressen kaster seg over et offer når de lukter blod. I denne tredje boken med Henning Juul i hovedrollen, blir hans søster, justisminister Trine Juul-Osmundsen offer for pressens blodtørst. Hun våkner en morgen med huset beleiret av journalister. Det viser seg snart at noen har lansert en såkalt «skittpakke» om henne. Beskyldningene som fremsettes mot henne er seksuell trakassering av en ung AUF-er under Arbeiderpartiet landsmøte. Pressen kaster seg blodtørstig over sitt offer og bretter historien ut over avisenes førstesider. Henning Juul befinner seg mellom barken og veden, med sitt ønske om å beskytte søsteren for de blodtørstige kollegaene sine.

Parallelt med dette blir gamle og demente Erna Pedersen funnet drept på pleiehjemmet hvor hun tilbringer sine siste dager. Bestialske detaljer rundt mordet tyder på at morderen må ha båret på et voldsomt sinne mot den gamle damen. Merkelig nok har ingen på pleiehjemmet sett eller hørt noe uvanlig. Et knust familiebilde setter politiet på sporet etter et mulig hevnmotiv i offerets fortid. Henning Juul blir satt på saken, og med nerve og sans for detaljer avdekker han detaljer som fletter de to historiene sammen. Likevel rekker morderen å begå flere mord før saken blir løst. Vil du bli bedre kjent med Henning Juul, kan du lese Skinndød (2010) og Fantomsmerte fra 2011


Anbefalt av Frid Feyling | 19.02.2013


Topp
Translate »