Vindu mot verden

Undertittel

Bilde av bok

Skjorta (2011)

Jevgenij Grisjkovets

Anbefalt av Eline Blom Poulsson | 16.09.2011

"Skjorta" er Jevgenij Grisjkovets debutroman, og den ble en stor salgssuksess. Han fikk også russiske forlags debutantpris for den. I Norge er den utgitt i serien "Petrusjka" som presenterer fremstående representanter for russisk samtidslitteratur i norsk oversettelse.

Les mer
Bilde av bok

Et funn (2003)

Nadine Gordimer

Anbefalt av Elisabeth Gran | 01.04.2011

Romanen jeg har lest heter "Et funn". Det er i utgangspunktet et vanlig scenario – hun møter ham. Men vi er i Sør-Afrika. Hun, Julie, er ung, hvit, velutdannet og rik - han, Abdu, er arabisk, bilmekaniker og ulovlig innvandrer.

Les mer
Bilde av bok

Omstreifere (2010)

Yiyun Li

Anbefalt av Rannveig Kvanum | 01.02.2011

Vi er i Kina på 1970-tallet. En ung kvinne anklages og dømmes for kontrarevolusjonær virksomhet. Siden hun 10 år tidligere var en svært aktiv rødegardist, er det få i landsbyen som har noe til overs for henne

Les mer
Bilde av bok

Brente skygger (2010)

Kamila Shamsie

Anbefalt av Rannveig Kvanum | 01.02.2011

I prologen er vi i nåtid og møter en naken og navnløs mann i et fengsel. Han er i ferd med å kle på seg den oransje kjeledressen.

Les mer
Bilde av bok

Landsbyens blod (2009)

Yan Lianke

Anbefalt av Rannveig Kvanum | 19.10.2009

Bakgrunnen for denne boken er den store AIDS-katastrofen på den kinesiske landsbygda. Fattige bønder ble oppfordret til å selge blod, noe de kunne tjene litt ekstra på. Manglende statlig kontroll gjorde at dette skled helt ut og private aktører kunne tappe blod under svært tvilsomme hygieniske forhold.

Les mer
Bilde av bok

Stalins kyr (2009)

Sofi Oksanen

Anbefalt av Sigrid Aarnes | 25.09.2009

Boka har to hovedtemaer: spiseforstyrrelsen bulemi og Estlands nyere historie. Det høres sært ut, men Oksanen klarer å knytte den store historien sammen med den personlige.

Les mer
Topp
Translate »