Voksen

“Gode bøker vender ansiktet mot verden. La dem ikke vende deg ryggen.” Hver uke anbefaler vi nye og gode bøker - la deg inspirere!

Undertittel

Omslagsbilde

Hundehode (2006)

Morten Ramsland

Anbefalt av Sigrid Aarnes | 17.04.2006

Denne danske slektskrøniken har gitt forfatteren stor suksess. Utgangspunktet for historien er at Asger, som er maler og bosatt i Amstedam, vender tilbake til Odense hvor hans farmor ligger for døden. Hun holder seg i live ved hjelp av hermetikkbokser med ekte bergensluft!

Les mer
Omslagsbilde

Et glass melk takk (2006)

Herbjørg Wassmo

Anbefalt av Gro B. Soydan | 16.04.2006

Tittelen på boka får en til å tenke på hvitt, uskyld og sunnhet. I denne boka er det uskyld, men også det stikk motsatte, - en grusom skildring av moderne mennskehandel.
Dette er ingen bok man koser seg med, men det er en viktig og nødvendig bok!

Les mer
Omslagsbilde

Babylon badlands (2006)

Levi Henriksen

Anbefalt av Bibliotekar | 10.04.2006

Dette er nok dessverre ikke Levi Henriksens beste bok. Men store deler av boka er likevel verdt å lese. Forfatteren skriver med entusiasme og varme om både vennskap samt den store drømmen om Amerika.

Les mer
Omslagsbilde

Rømlingen : noveller (2006)

Alice Munro

Anbefalt av Bibliotekar | 10.04.2006

Canadiske Alice Munro er en av verdens fremste novelleforfattere. Hennes siste samling; "Rømlingen" er nok et eksempel på dette. Novellene er som små romaner, hvor du blir presentert for hele livsløp på få sider.

Les mer
Omslagsbilde

Den jeg aldri var (2006)

Majgull Axelsson

Anbefalt av Beate Norgaard | 03.04.2006

Hovedpersonen i denne boka har to identiteter. Hennes polske mor og hennes svenske far ble aldri enige om hvordan datterens navn skulle uttales, Mary eller Marie, og derfor ble hun kalt MaryMarie.

Les mer
Omslagsbilde

Isakskatedralen (2006)

Kari Hotakainen

Anbefalt av Bibliotekar | 20.03.2006

Nok et blinkskudd fra den finske vinneren av Nordisk Råds litteraturpris 2004. På sykehuset ligger 71-årige Paavo på tremannsrom med to andre gubber. Mye absurd og fornøyelig skjer på rommet.

Les mer
Omslagsbilde

Unntaket (2006)

Christian Jungersen

Anbefalt av Beate Norgaard | 20.03.2006

Dette er en relativt lang bok på 671 sider, men du så fort det går når du først starter. Handlingen foregår i dagens Danmark hvor fire kvinner jobber ved Dansk Senter for Informasjon om Folkemord.

Les mer
Omslagsbilde

Den ulende mølleren (2006)

Arto Paasilinna

Anbefalt av Sigrid Aarnes | 20.02.2006

Denne boka er den mest besettende leseropplevelse undertegnede har hatt på lenge! Den forteller historien om Gunnar Huttunen. Huttunen kommer som fremmed til ei bygd i Nord-Finland.

Les mer
Topp
Translate »