Romaner

Undertittel

Bilde av bok

Ute av bildet (2006)

Kjersti Scheen

Anbefalt av Anne Torseth | 29.05.2006

Den berømte Tv-kjendisen Bella Mestersson har vært talkshowvertinne en rekke ganger med svimlende oppmerksomhet. Like før hun skal lede seminaret på den årlige kulturfestivalen på Lillehammer, forsvinner hun plutselig.

Les mer
Bilde av bok

Gå aldri fra meg (2006)

Kazuo Ishiguro

Anbefalt av Anna Lisbet Gagnat | 09.05.2006

Denne boka handler først og fremst om Kathy, Ruth og Tommy som har vært elever ved kostskolen Hailsham. Man skjønner fort at dette ikke er en vanlig britisk kostskole.

Les mer
Bilde av bok

Grand Manila (2006)

Kjartan Fløgstad

Anbefalt av Sigrid Aarnes | 08.05.2006

Det er umulig å yte denne romanen rettferdighet med noen få linjers omtale. Til det er den for rik og sammensatt. I tid spenner den over store deler av det 20.århundre og handlingen forgrener seg fra industristedet Lovra på den ”norske regnkysten” til store deler av verden.

Les mer
Bilde av bok

Det som svarer (2006)

Kirsti Blom

Anbefalt av Bibliotekar | 08.05.2006

Hasti, en gammel og syk mann, legger ut på det han anser som sitt livs siste mulighet til å foreta en reise tilbake til et sted han tidligere har vært. Han har fått det for seg at han må se det igjen før han dør.

Les mer
Bilde av bok

Den albanske elskeren (2006)

Susana Fortes

Anbefalt av Anna Lisbet Gagnat | 24.04.2006

De to brødrene Viktor og Ismael bor sammen med sin far i et hus i Albanias hovedstad Tirana. Hovedpersonen, Ismael, er dikter. Guttenes mor døde da Ismael var 5 år gammel. Omstendighetene rundt dette dødsfallet er uklare.

Les mer
Bilde av bok

Hundehode (2006)

Morten Ramsland

Anbefalt av Sigrid Aarnes | 17.04.2006

Denne danske slektskrøniken har gitt forfatteren stor suksess. Utgangspunktet for historien er at Asger, som er maler og bosatt i Amstedam, vender tilbake til Odense hvor hans farmor ligger for døden. Hun holder seg i live ved hjelp av hermetikkbokser med ekte bergensluft!

Les mer
Bilde av bok

Et glass melk takk (2006)

Herbjørg Wassmo

Anbefalt av Gro B. Soydan | 16.04.2006

Tittelen på boka får en til å tenke på hvitt, uskyld og sunnhet. I denne boka er det uskyld, men også det stikk motsatte, - en grusom skildring av moderne mennskehandel.
Dette er ingen bok man koser seg med, men det er en viktig og nødvendig bok!

Les mer
Bilde av bok

Babylon badlands (2006)

Levi Henriksen

Anbefalt av Bibliotekar | 10.04.2006

Dette er nok dessverre ikke Levi Henriksens beste bok. Men store deler av boka er likevel verdt å lese. Forfatteren skriver med entusiasme og varme om både vennskap samt den store drømmen om Amerika.

Les mer
Bilde av bok

Rømlingen : noveller (2006)

Alice Munro

Anbefalt av Bibliotekar | 10.04.2006

Canadiske Alice Munro er en av verdens fremste novelleforfattere. Hennes siste samling; "Rømlingen" er nok et eksempel på dette. Novellene er som små romaner, hvor du blir presentert for hele livsløp på få sider.

Les mer
Bilde av bok

Den jeg aldri var (2006)

Majgull Axelsson

Anbefalt av Beate Norgaard | 03.04.2006

Hovedpersonen i denne boka har to identiteter. Hennes polske mor og hennes svenske far ble aldri enige om hvordan datterens navn skulle uttales, Mary eller Marie, og derfor ble hun kalt MaryMarie.

Les mer
Topp
Translate »