Spenning

Undertittel

Bilde av bok

Cassias valg (2011)

Ally Condie

Anbefalt av Anita Holth Lous | 01.01.2012

I Cassias verden er alt bestemt av funksjonærene til alles beste. De bestemmer hvor du skal bo, hva og hvor mye du skal spise, hvor du skal arbeide og ikke minst hvem du skal gifte deg med. Alle 17-åringer får på matchingbanketten for første gang se bildet av den utvalgte partneren på storskjermen.Fra 13 år.

Les mer
Bilde av bok

Knust suppe (2011)

Jenny Valentine

Anbefalt av Anne Kristi Jønland | 23.12.2011

”Det var ikke mitt. Jeg hadde ikke mistet det, men gutten i køen sa at jeg hadde det. Det var et bildenegativ, for seg selv, helt ripete og bulkete. Jeg kunne ikke engang se hva det var et negativ av, for pekefingeren og tommelen hans dekket over mesteparten av det.”

Les mer
Bilde av bok

Ever – for alltid (2010)

Alyson Nöel

Anbefalt av Anita Holth Lous | 22.06.2011

Da Ever Blooms foreldre og lillesøster blir drept i en bil-ulykke blir hele livet hennes forandret. Hun må flytte til tanten sin og begynne på en ny skole. Hun oppdager til sin forskrekkelse at hun kan lese folks auraer. Hun kan også høre tankene deres og kjenne hele livshistorien deres bare ved å ta på dem. Evnene hennes skremmer og overvelder henne, og hun gjør derfor alt hun kan for å unngå kontakt med andre mennesker. Spenning for ungdomstrinnet.

Les mer
Bilde av bok

Lasarus-fenomenet (2009)

Kjetil Johnsen

Anbefalt av Anita Holth Lous | 22.06.2011

Emma våkner fra koma etter en bil-ulykke og oppdager at alt er forandret. Broren er stum, foreldrene drept og onkelen oppfører seg som om han ikke kjenner henne og som om det er hennes skyld alt sammen. Hun har drømmer, eller er det minner, som virker helt usannsynlige for henne. Tingene i hodet hennes stemmer ikke med virkeligheten. Etter hvert som hun begynner å nøste opp fortiden sin peker sporene mot farens forskning ved en topphemmelig militærbase i Nevada-ørkenen. Men før sannheten kan avsløres, vil mange dø. Fra 14 år.

Les mer
Bilde av bok

Fangesøstre (2011)

Gayle Forman

Anbefalt av Anne Kristi Jønland | 29.08.2010

Red Rock er slett ingen ordinær kostskole. Det viser seg å være en anstalt som prøver å bryte ned de unge jentene mentalt. De føler at de sitter i fengsel. De blir behandlet svært urimelig, men familiene deres og samfunnet utenfor aner ingenting om hva som egentlig skjer på skolen.

Les mer
Bilde av bok

Mus (2011)

Gordon Reece

Anbefalt av Anne Kristi Jønland | 26.04.2010

Shelly, på 15, bor sammen med moren sin. Det er bare de to. De er pliktoppfyllende, fredsommelige, konfliktsky og usikre på seg selv. De er to grå mus, som blir utnyttet og hundset med av alle.

Les mer
Topp
Translate »