Ungdom

På utkikk etter en ny bok?

Undertittel

Hver uke får du gode tips til din neste bok.
Omslagsbilde

Natt på Frognerbadet (2008)

Sverre Henmo

Anbefalt av Jorunn Tveter | 18.03.2009

Simon i 10. klasse har et stort brannsår og tar ikke av seg på overkroppen når andre enn vennene kan se han. Derfor deltar han ikke i stupe-konkurransene om natten på Frognerbadet. Ellers er han en av gutta, inntil han treffer Petra. Hun er en spesiell jente som er annerledes enn alle andre jenter.

Les mer
Omslagsbilde

Røde hund (2002)

Louis de Bernières

Anbefalt av Erlend Eik | 05.11.2008

En usedvanlig og gripende historie om en hund som ble født i 1971 og døde 20. november 1979. Hunden heter til og begynne med Tally Ho og bor hos en familie som heter Collins. Hunden trives, men spiser mye rare ting/gjenstander og får tak i både døde rotter og mye annet i tillegg til maten den får. Dette gir den mye luft i magen som må ut med vond lukt som resultat.

Les mer
Omslagsbilde

Boktyven (2007)

Markus Zusak

Anbefalt av Bibliotekar | 10.06.2007

Vi møter boktyven Liesel, som vinteren 1939 er ni år og på vei til fosterforeldre i Himmelgaten i München. Faren, som er kommunist, er allerede sendt til konsentrasjonesleir. Det er moren som følger Lisel og hennes yngre bror på toget til München.

Les mer
Omslagsbilde

I skyggen av sola (2016)

Kristin A. Sandberg/Los Guiris

Anbefalt av Anne Kristi Jønland |

Slash-roman, basert på virkelige historier fortalt av ungdom. Forfatteren har selv bodd og arbeidet flere år i Spania, og denne boka er basert på intervjuer med ungdom som bor på Grand Canaria.

Les mer
Omslagsbilde

1000 dagar

Inger Johanne Sæterbakk

Anbefalt av Anne Kristi Jønland |

Korleis er det å begynne på ungdomsskulen, kampen for å ha dei «riktige» vennene, skilnaden det ofte er mellom gutar og jenter på 13 år, og korleis det kjennest å være midt mellom barn og vasken.

Les mer
Topp
Translate »