Nynorsk

Undertittel

Bilde av bok

Nedteljing

Anders Totland (2018)

Anbefalt av Anne Kristi Jønland | 07.12.2018

Livet kan snu i løpet av få minutt. Dette får Viggo oppleve, og det han opplever er ikkje til det betre. Han er forelska i kjærasten til bestevennen sin. Eit dårleg utgangspunkt.

Les mer
Bilde av bok

Bebe (2011)

Bente Bratlund

Anbefalt av Skoleelev | 03.12.2015

Det har kommet en ny gutt i klassen, Daniel, som alle, inkludert Bebe og Sara, er interessert i.

Les mer
Bilde av bok

Så vakker du er (2013)

Brynjulf Jung Tjønn

Anbefalt av Frid Feyling | 10.10.2013

Tittelen Så vakker du er, kan også beskrive romanen i seg selv. Tjønn skriver på et nydelig nynorsk, noe oppveksten i bygda Feios i Sogn og Fjordane må ta æren for.

Les mer
Bilde av bok

Utfor (2011)

Sunniva Relling Berg

Anbefalt av Anne Kristi Jønland | 20.06.2012

Lea og foreldra hennar kjem flyttande til Ytsteøya, ei øy heil ute i havgapet. ”Ny skule, nye moglegheiter”, seier mor hennar. Men Lea har ikkje bedt om å flytte. Sjølv om ho hadde problem der ho kom frå, så er det ingen garanti for at dei forsvinn om ho bytter skule.
Passar for gutar og jenter frå 13 år.

Les mer
Bilde av bok

Alle har eit sultent hjerte (2008)

Bjørn Sortland

Anbefalt av Anne Kristi Jønland | 29.06.2011

”Eg er jo berre seksten. Det kan ikkje skje med ei som meg! Eg vaskar både stova og kjøkkenet heime kvar helg. Eg gjer leksene, stort sett. Trenar friidrett. Eg er med i Dyrevernet. Eg har fadderbarn i Brasil, Patrícia på ti år. Eg har halde foredrag for klassen om sal av norskprodusert krigsutstyr til utlandet. Eg har aldri juksa, eg kastar alltid farga glas og klart glas i forskjellige konteinarar. Eg veit jo alt om kva ein skal gjera for å unngå å få ein ekstra strek på graviditetstesten.” Men så skjer det altså likevel. Ina vert gravid, med Erik. Etter ein klassefest. Men Erik er saman med Katrine. Har han sagt noko til henne?
Passar for ungdom frå 13 år.

Les mer
Topp
Translate »