Livet

Undertittel

Bilde av bok

Ever – for alltid (2010)

Alyson Nöel

Anbefalt av Anita Holth Lous | 22.06.2011

Da Ever Blooms foreldre og lillesøster blir drept i en bil-ulykke blir hele livet hennes forandret. Hun må flytte til tanten sin og begynne på en ny skole. Hun oppdager til sin forskrekkelse at hun kan lese folks auraer. Hun kan også høre tankene deres og kjenne hele livshistorien deres bare ved å ta på dem. Evnene hennes skremmer og overvelder henne, og hun gjør derfor alt hun kan for å unngå kontakt med andre mennesker. Spenning for ungdomstrinnet.

Les mer
Bilde av bok

Fredløs (2011)

Elin Brodin

Anbefalt av Helene Nyen | 18.03.2011

Fredløs er Elin Brodins tredje debattbok. Denne boken omhandler fremmedfrykt, de nye folkevandringene og hullene i dagens system som ødelegger for papirløse og asylsøkere.

Les mer
Bilde av bok

Mirakel (2011)

Renate Nedregård

Anbefalt av Anne Kristi Jønland | 05.09.2010

Popstjernen Miracle har stor suksess. Hun er pen, populær og karrieren ligger foran henne. Hun turnerer verden rundt og tar for seg av de godene dette livet byr henne.

Les mer
Bilde av bok

Vi gir oss aldri (2007)

Bente Bratlund

Anbefalt av Anne Kristi Jønland | 29.06.2010

Unni er ny i klassen. Ho trur ho kjem til å bli utanfor og einsam, men heldigvis er det også ei anna ny jente i klassen denne hausten. Linn og Unni bestemmer seg for å halde saman. Linn er ei sprudlande og optmistisk jente. Ho har nett vore på kurs i tarot, og vil gjerne fortelje Unni kva som vil hende med henne i framtida. Det vil ikkje Unni vite. Ho kvir seg til framtida, mora har flytta hit til ein kjærast ho har møtt på nettet, som Unni slett ikkje likar. Linn har flytta inn hjå nye fosterforeldre og likar seg kjempegodt. Så spår Linn seg sjølv, og ser både katastrofe og kjærleik …

Les mer
Bilde av bok

1000 dagar

Inger Johanne Sæterbakk

Anbefalt av Anne Kristi Jønland |

Korleis er det å begynne på ungdomsskulen, kampen for å ha dei «riktige» vennene, skilnaden det ofte er mellom gutar og jenter på 13 år, og korleis det kjennest å være midt mellom barn og vasken.

Les mer
Bilde av bok

I skyggen av sola (2016)

Kristin A. Sandberg/Los Guiris

Anbefalt av Anne Kristi Jønland |

Slash-roman, basert på virkelige historier fortalt av ungdom. Forfatteren har selv bodd og arbeidet flere år i Spania, og denne boka er basert på intervjuer med ungdom som bor på Grand Canaria.

Les mer
Topp
Translate »