Film

Velkommen til en av de bredeste filmsamlingene i bibliotek-Norge!

Undertittel

Her kan du lese om filmer vi anbefaler.
Omslagsbilde

Klassen (2008)


Anbefalt av Azer Pehilj | 29.11.2009

Den franske filmen "Klassen" vant veldig mange filmpriser over hele verden samtidig som den forsterket vår tro på at det går an å lage interessante filmer uten nødvendigvis å bruke hundrevis av millioner på spesielle effekter.

Les mer
Omslagsbilde

Frozen River (2008)


Anbefalt av Azer Pehilj | 27.10.2009

Ray Eddy bor i et mobilt hjem nord i delstaten New York, sammen med sine to barn. Hun er blakk etter at ektemannen stakk av med depositumet til deres nye og større hjem.

Les mer
Omslagsbilde

Gomorra (2008)


Anbefalt av Azer Pehilj | 30.09.2009

"Gomorra" er Matteo Garrones filmatisering av Roberto Savianos bestselger om den italienske mafiaen. Filmen gir en troverdig skildring av en virkelighet som de fleste av oss har bare hørt om.

Les mer
Omslagsbilde

Lust, Caution (2007)


Anbefalt av Azer Pehilj | 20.07.2009

En ung kvinne fra motstandsbevegelse får i oppdrag å drepe en hensynsløs etterretningsagent som er medløper for de japanske invasjonsstyrkene i Shanghai.

Les mer
Omslagsbilde

Au revoir les enfants (1987)


Anbefalt av Azer Pehilj | 05.05.2009

Frankrike er okkupert av nazister og livet er alt annet enn enkelt, selv for barn fra velstående familier ved den katolske skolen på et lite sted i Frankrike. Jean er en ny elev ved skolen og blir fort venn med Julien.

Les mer
Omslagsbilde

Gypsy Caravan. When the road bends (2006)


Anbefalt av Azer Pehilj | 27.04.2009

Det er i hvert fall en ting de fleste filmene som handler om Romanifolket har til felles - de er med på å forsterke fordommer det store flertallet har fra før. Men heldigvis har vi også en del seriøse filmskapere hvis fremstilling er mer nyansert og virkelighetsnær, som f.eks. Tony Gatlif og Jasmine Dellal.

Les mer
Topp
Translate »