Film

Velkommen til en av de bredeste filmsamlingene i bibliotek-Norge!

Undertittel

Her kan du lese om filmer vi anbefaler.
Omslagsbilde

Ruby Sparks (2012)


Anbefalt av Azer Pehilj | 08.05.2013

Med følgende to setningene starter filmskribenten Espen Svenningsen Rambøl sin anmeldelse av filmen “Ruby Sparks”: “Nei, jeg hater faktisk ikke alle romantiske komedier av prinsipp, men la oss være ærlige. Rundt nittifem prosent av dem er illeluktende søppel …”.

Les mer
Omslagsbilde

In The Land of Blood and Honey (2011)


Anbefalt av Azer Pehilj | 26.04.2013

Rett før sommeren 2011 kunne vi lese i forskjellige aviser at Norge, som første land i verden, var ferdig med å gjennomføre en samlet nasjonal digitalisering av kinoene. Målet med digitalisering, ifølge folk fra film- og kinobransjen, var å opprettholde et godt og mer variert kinotilbud, også i distriktene.

Les mer
Omslagsbilde

Bully (2012)


Anbefalt av Azer Pehilj | 11.04.2013

Dokumentarfilmen ‘Bully’ er laget av den amerikanske regissøren Lee Hirsch og handler om mobbing blant amerikanske skoleelever. Dette er en ubehagelig men viktig film også om våre unger og oss voksne. Filmen avslører ting ved oss som vi ikke ønsker å se når vi ser oss selv i speilet.

Les mer
Omslagsbilde

Barbara (2012)


Anbefalt av Sigrid Aarnes | 21.03.2013

Vi befinner oss DDR, i en provinsby på Østersjøkysten . Året er 1980 og det er 9 år til Muren faller. Barbara er lege og har jobbet på et stort sykehus i Berlin. Hun har en kjæreste i Vest-Tyskland og har søkt om utreise. Søknaden har blitt avslått.

Les mer
Omslagsbilde

Take this waltz (2011)


Anbefalt av Siri Westbye | 13.03.2013

Hvem vil jeg ha, tro? Ektemannen min, som jeg har vært gift med i 5 år, og som jeg har det både morsomt og trygt sammen med… Eller denne nye, spennende naboen som er hodestups forelsket i meg og som gjør hva som helst for å få litt tid sammen med meg….

Les mer
Omslagsbilde

Holy Motors (2012)


Anbefalt av Azer Pehilj | 27.02.2013

Fra tidlig om morgenen til sent om kvelden blir den mystiske Mr. Oscar kjørt av sin venninne Celine i en hvit limousine gjennom Paris’ gater. Korte pauser bruker han på forskjellige oppdrag.

Les mer
Omslagsbilde

Django (1966)


Anbefalt av Azer Pehilj | 31.01.2013

Våre venner fra selskapet Another World entertainment er en av de som har skylden for at filmverden sett med norske/skandinaviske øyne nå virker å være mer mangfoldig enn noensinne. I de siste par årene har de sørget for at filminteresserte i Skandinavia får mulighet til å se en del filmer som tidligere var det veldig vanskelig å få tak i.

Les mer
Omslagsbilde

Tuesday, After Christmas (2011)


Anbefalt av Azer Pehilj | 13.12.2012

Paul er gift med Adriana som han har ei datter med. Han virker å være glad i sin familie og gjør alt som forventes at en familiefar skal gjøre. Men også det som ikke forventes. For Paul har nemlig følelser til Raluca, tannlegen til dattera, noe en lykkelig gift familiefar helst ikke skal ha.

Les mer
Omslagsbilde

Videocracy (2011)


Anbefalt av Azer Pehilj | 21.11.2012

"Videocracy" er en dokumentarfilm fra 2009, laget av svensk-italienske regissøren Erik Gandini. Med sin film prøver Gandini å vise oss hvordan TV-bilder/ programmer påvirker vår virkelighet.

Les mer
Omslagsbilde

Hva gjør vi nå? (2011)


Anbefalt av Azer Pehilj | 27.10.2012

Nadine Labaki er en ung libanesisk skuespillerinne og regissør som gjorde seg kjent for et internasjonalt publikum allerede med sin første spillefilm - Karamell (2007).

Les mer
Topp
Translate »