Dokumentar

Undertittel

Bilde av bok

West of Memphis (2012)


Anbefalt av Azer Pehilj | 01.10.2013

En spennende dokumentarfilm laget av Amy J. Berg, som bl.a. foreteller oss at noen ganger kan illusjonen om rettferdighet være viktigere enn rettferdigheten selv. I hvert fall for makthaverne.

Les mer
Bilde av bok

5 Broken cameras (2012)


Anbefalt av Azer Pehilj | 12.07.2013

De fleste av oss amatørfotografene og regissørene av private familiefilmer (som ingen andre enn våre nærmeste orker å se), vurderer omhyggelig pris og kvalitet til flere forskjellige foto- og videokameraer før vi slår til. De skal være gode, vare lenge og ikke koste all verden – helst kombinasjon av alt dette.

Les mer
Bilde av bok

Bully (2012)


Anbefalt av Azer Pehilj | 11.04.2013

Dokumentarfilmen ‘Bully’ er laget av den amerikanske regissøren Lee Hirsch og handler om mobbing blant amerikanske skoleelever. Dette er en ubehagelig men viktig film også om våre unger og oss voksne. Filmen avslører ting ved oss som vi ikke ønsker å se når vi ser oss selv i speilet.

Les mer
Bilde av bok

Inside job (2010)


Anbefalt av Azer Pehilj | 30.09.2011

For dokumentarfilmen "Inside job" sies det å være den dyreste filmen noensinne som det kostet mer enn 20 billioner dollar å lage. Vi snakker selvfølgelig om Charles H. Fergusons film fra 2010 om den siste finanskrisen fra 2008.

Les mer
Bilde av bok

Manufactured Landscapes (2007)


Anbefalt av Azer Pehilj | 14.02.2010

Edward Burtynsky er en kanadisk kunstner fra Ontario som begynte å ta sine ”makroskopiske panoramabilder” av ”Manufactured Landscapes” lenge før klimadebatten nådde sitt høydepunkt.

Les mer
Bilde av bok

Gypsy Caravan. When the road bends (2006)


Anbefalt av Azer Pehilj | 27.04.2009

Det er i hvert fall en ting de fleste filmene som handler om Romanifolket har til felles - de er med på å forsterke fordommer det store flertallet har fra før. Men heldigvis har vi også en del seriøse filmskapere hvis fremstilling er mer nyansert og virkelighetsnær, som f.eks. Tony Gatlif og Jasmine Dellal.

Les mer
Topp
Translate »