Rekord i sommerlesing!

av Mette Wiig | 06. september 2019

«Jeg skal bare hente en premie». Dette utsagnet har vi hørt mange ganger denne sommeren på Asker bibliotek.

Barn leser bøker som aldri før!

Også i år har Asker bibliotek deltatt på den nasjonale satsingen på lesing for barn; Sommerles. Og, det er tydelig at dette slår an. Igjen har vi satt ny rekord!

1.630 barn i Asker har deltatt i år, og har totalt lest mer enn 2 millioner sider på tre måneder. Det er i snitt 10,5 bøker pr. barn. Hurum bibliotek debuterte med Sommerles i 2018, og allerede i år har de mangedoblet antall deltakere. Røyken bibliotek deltok for første gang i år, og 610.325 sider er lest i Røyken i sommer. Dette er også et flott resultat første året de er med.

Sommerles er en nasjonal satsing på lesing for barn i barneskolealder. Barna må selv registrere seg som brukere på nett, og registrere bøkene de leser. De kan følge med på en historie, som går over hele perioden, løse oppgaver og komme til biblioteket for å få kodeord og premier.

Mange foreldre uttrykker at dette er det som skal til for at deres barn skal motiveres til å lese, også når det er skolefri. På biblioteket opplever vi også at Sommerles er populært. Mange barn tropper ivrige opp hos oss for å få hjelp til å finne bøker eller hente premier når et visst antall sider er lest.

Asker bibliotek takker for god deltagelse, og vi gleder oss allerede til neste Sommerles!

Men barna i Asker behøver ikke vente et helt år før de igjen kan registrere bøker de har lest. Allerede nå kan de få med seg Bokormskjema, og starte lesing mot nye mål, nemlig å lese 50 bøker på et år! Da vil de få et eget Bokormkort, som gir dem rabatter på flere aktiviteter i Asker og Sandvika.

Les mer om å Bli Bokorm !