Asker blir friby

av Isabel Gulliksen | 19. oktober 2018

Fredag 16. november kl 12.00 blir det offisiell signering med ordfører Lene Conradi og ICORN. Vigdis Hjorth og Soudabeh Alishahi diskuterer betydningen av å kunne skrive fritt.

Vi inviterer til offisiell signering av avtalen om at Asker blir friby.

Det vil også bli en litterær samtale mellom Vigdis Hjorth og Soudabeh Alishahi, som diskuterer betydningen av å kunne skrive fritt uten begrensninger. Soudabeh Alishahi (f. 1963) er en iransk forfatter bosatt i Norge. Hun ble Oslos første fribyforfatter i 2001.

12. juni i år bestemte et enstemmig kommunestyret at Asker skal bli friby. En friby er en kommune som har påtatt seg å være vertskap for en forfulgt forfatter, musiker eller journalist i opptil tre år.
For å kunne være friby, må Asker kommune melder seg inn i ICORN – International cities of refuge network. Det er denne signeringen vi markerer i dag!

Den første perioden vil det være aktuelt å tilby en skjønnlitterær forfatter opphold i Asker, med arbeidssted på Asker bibliotek. Asker bibliotek stiller med en koordinator for oppfølging av fribyforfatteren i perioden. Gjennom å ta imot en forfulgt kunstner ønsker Asker kommune stå opp for det frie ord og angrep på ytringsfrihet, og samtidig få fram at det som skjer globalt har konsekvenser lokalt.

Her finner du hele den politiske saken: 1227514

Sted: Asker bibliotek